Project Shin-Oniichan

Discussion in 'Encode' started by cegeb, 7 December 2013.

  1. cegeb

    cegeb Nomor Absen 69

    674
    143
    143
    Well I guess it's time to start over.
    All previous oniichan's release will be purged and we will start this thing from the very beginning.

    New Oniichan's release will be 10bit format MP4 in about 55-65MB size around 300kbps with 848x480 pixel resolution by default (unless otherwise specified). It's hardsubbed and It's NOT compatible with smartphone/psp or PC without proper codec.

    Firstly, uploading ongoing series seems like hard work since even though I know the release date, I just can't make sure I am able to release on time (this is true especially on subbing project).

    For the beginning, we will start encoding completed series (especially good series) and upload them in their respective threads. Up to 2 series per week.

    Stay tune to this threads.
     
    Last edited: 8 December 2013
  2. cegeb

    cegeb Nomor Absen 69

    674
    143
    143
    To be encoded and uploaded:
    • Haruhi 2006 and 2009.
    • Both Index and Railgun series.
    • .....
    • .....
    • Swag Art Online maybe
     
    seis_fleur likes this.
  3. cegeb

    cegeb Nomor Absen 69

    674
    143
    143
    New Job Desk

    Divisi Subbing
    1. Translator (Raw translating, like what you guys done before)
    2. QC (You already know as well)
    3. Typesetter and Muxer (I'll teach you later)
    4. Encoder dan Uploader (Preparing the material that has been Muxed and upload them, will also teach later)

    Divisi Anime
    1. Downloader, Encoder dan Uploader (Simply DL Anime -> Encode -> Upload it).

    Divisi Music
    1. Same as Anime Division. (DL Music -> Compress -> Upload).

    Divisi Marketing / PR
    1. Advertise dimana gitu

    Please subscribe to this thread FFS :)
     
  4. Sheratan

    Sheratan Parental Advisory Staff Member Uploader Donatur Event Winner VN Development Team Masa Latihan

    3.728
    738
    248
    I'll take 'dat Perv and Neko

    Dude it's 72MB, how can I...

    Epi 1 72MB, gak bisa gw upload. Sisanya bisa.
     
    Last edited: 8 December 2013
  5. cegeb

    cegeb Nomor Absen 69

    674
    143
    143
    Oh shi-- Didn't notice that...
    Well I guess leave them at MF, let's start new other series...

    Some suggestions are always welcome
     
  6. Sheratan

    Sheratan Parental Advisory Staff Member Uploader Donatur Event Winner VN Development Team Masa Latihan

    3.728
    738
    248
    "Create Solid Archieve .RAR" gimana?
     
  7. cegeb

    cegeb Nomor Absen 69

    674
    143
    143
    Udah itu biarin tinggalkan saja di MF, yang mau download itu kasi link MF aja...
    Let's start new series...

    Target saat ini adalah 24 episodes per minggu, jadi kalo series macam Hyouka berarti 1 minggu hanya 1 title saja..
    Kalo 12 episodes berarti ya 2 title.... Sehari upload 4-5 episodes.
     
  8. Sheratan

    Sheratan Parental Advisory Staff Member Uploader Donatur Event Winner VN Development Team Masa Latihan

    3.728
    738
    248
    Berarti yg tadi gw upload gw hapus nih?
     
  9. cegeb

    cegeb Nomor Absen 69

    674
    143
    143
    Hapus aja, atu doank kan itu...
    Tonikaku, one man army is neither fun or relaxing.
    Please anyone help if you can.
     
  10. Sheratan

    Sheratan Parental Advisory Staff Member Uploader Donatur Event Winner VN Development Team Masa Latihan

    3.728
    738
    248
    Gw gak masalah sehari upload 4-5 episode. Toh itu bisa selesai dalam waktu 1 jam :p

    Yang jadi masalah, encode 4-5 episode sehari selesai tak?
     
  11. cegeb

    cegeb Nomor Absen 69

    674
    143
    143
    Here how it's done:

    Encode kurang lebihnya membutuhkan waktu yang sama dengan durasi animenya, di PC gaming/design yg Standar (Mungkin lebih cepat jika PC mu bisa handle Doto 2 max settings, or maybe Skyrim full mod)

    Encode ditinggalin tidur aja, jika kita tidur 6 jam, maka kurang lebihnya 12 episode mah selesai lah.
    Nah dengan begitu sehari menyelesaikan 12 episode berarti tinggal uploadnya aja...

    Simple management, isn't it?
     
  12. Sheratan

    Sheratan Parental Advisory Staff Member Uploader Donatur Event Winner VN Development Team Masa Latihan

    3.728
    738
    248
    E5500, 2GB RAM, nVIDIA GT210 512GB RAM, 7 32-bit

    Main Doto2 sih lancar-lancar aja di mode normal (setting default gak ganti apa-apa)

    Tidak masalah kan? Soalnya gw encode di kantor sekalian upload aja hahaha
     
  13. cegeb

    cegeb Nomor Absen 69

    674
    143
    143
    Test aja dulu, 1 episode berapa lama waktu yang dibutuhkan...
    Also, encode 1 dulu aja untuk memastikan... Setelah selesai coba ditonton sekilas, kalo busuk banget ulang dengan settings yang lebih tinggi, intinya experiment aja dulu.. Harusnya sih dengan settings yang di guide sudah pas, tapi terkadang anime full action malah jelek hasilnya...

    Kalo udah pas baru deh batch encoding dan tinggalin tidur/beraktifitas.
     
  14. Sheratan

    Sheratan Parental Advisory Staff Member Uploader Donatur Event Winner VN Development Team Masa Latihan

    3.728
    738
    248
    Encoding 6 min anime... Total encoding time: 7 min 58 sec

    -edit-
    Damn hardsub. Gotta uninstall VLC and go back to K-Lite
     
  15. cegeb

    cegeb Nomor Absen 69

    674
    143
    143
    Miss Monochrome? Where's the subtitle? Why 4 minutes is 20MB..
    4 minutes should be around 10MB....
     
  16. Sheratan

    Sheratan Parental Advisory Staff Member Uploader Donatur Event Winner VN Development Team Masa Latihan

    3.728
    738
    248
    Wat do me miss?

    Do me do wrong?

    Me encode with what you said
     
  17. cegeb

    cegeb Nomor Absen 69

    674
    143
    143
    No, the video bitrate is 646 kbps... I usually use 333 kbps.
    Also you will need to install K-Lite Mega Codec Pack to Hardsub.

    NB: Sebenarnya bisa juga yang lo bikin di softsub tapi ntar jadinya MKV.
     
  18. Sheratan

    Sheratan Parental Advisory Staff Member Uploader Donatur Event Winner VN Development Team Masa Latihan

    3.728
    738
    248
    Gile. Bitrate beda 50% ukuran beda 50%
     
  19. Yatohime

    Yatohime Financial Affairs Chief Staff Member Uploader

    214
    73
    93
    btw semua anime jadinya mau di encode ulang? including DAL?
     
  20. cegeb

    cegeb Nomor Absen 69

    674
    143
    143
    Nggak, yang sudah di encode biarkan dulu sementara di MF.
     

Share This Page